115 aastat toidutootmist Hiiumaal – Hiiumaa Köök ja Pagar on vanim toidutootja Hiiumaal ja tähistab täna oma 115. sünnipäeva!
Tööstusliku leivaküpsetamise traditsioon ulatub Hiiumaal aastasse 1909. 9. mail 1907 avas Kärdla Kalevivabriku tööliste initsiatiivil moodustatud Kärdla Kaubatarvitajate Ühing tollases pritsimajas oma esimese kaupluse uksed. Kaks aastat hiljem alustati leiva küpsetamisega .
Värsked pagari-, kondiitri- ja kulinaariatooted väljuvad 2024 aastal meie tootmisest seitsmel päeval nädalas. Mandrile saadame kaubakoorma kuuel päeval nädalas, kus Hiiumaa Köök ja Pagar tooted on müügil enam kui 150 kaupluses üle-Eesti.
Oleme südamest tänulikud kõikidele meie töötajatele , kes on meie suurim väärtus! Kokku töötab ettevõttes üle 50 inimese, sealhulgas pagaris 28. Suur osa meist on siin töötanud 10 ja enam aastat.
2018. aastal valmis Heltermaa mnt.-l Kärdlas Pagarite Park ning aasta hiljem püstitati selle servale Hiiumaa toidule pühendatud ausammas – täitmaks ettevõtte kaugeleulatuvat sihti, et ka saja aasta pärast oleks Hiiumaal toidutootmine ja väikesed hiidlased saavad suureks kasvada kodusaarel küpsetatud leivaga.