Hiiumaa Köök ja Pagar pagarikojas valmistati tänavu rekordkogus vastlakukleid – üle ootuste talvise vastlapäeva hommikuks ulatus valminud vastlakuklite kogus pea 30 000-ni.
Hiiumaa Köök ja Pagar on jäänud traditsiooniliste kuklite juurde – erinevate mooside ning maitsestatud kreemide ja vahukoore asemel on hiiumaise pehme kuklimütsikese all värske ja naturaalne vahukoor.
Tänavu hakkasid kohvikud ja pagarikojad vastlakukleid valmistama juba jaanuarikuu lõpus. Hiiumaa Köök ja Pagar tootmisjuht Siiri Nigul kinnitas, et tänu vastlapäevale on veebruar pagarikojas alati üks tihedamaid kuid, kuid tänavu ulatus kuklite tootmine ka märtsikuusse.
Kui valmistatavate vastlakuklite kogus on kasvavas joones igal aastal, siis tänavu vastlapäevaks saabunud kaunis talveilm suurendas viimastel päevadel Hiiumaa Köök ja Pagar kuklitootmist sedavõrd, et võrreldes eelmise aastaga valmistati pagarikojas kokku enam kui 20% rohkem kukleid.
Maitsvatest kuklitest said osa nii lasteaiad, koolid kui erineva suurusega ettevõtted ning kodusaare kaupluste ja kohvikute kliendid nii Hiiumaal kui üle terve Eesti.