Oktoobrikuu teisel nädalal tähistatakse üle Eesti Leivanädalat. Leivanädal on iga-aastane traditsioon, millega juhitakse tähelepanu eestlaste igipõlisele põhitoidusele – leivale. Nädala jooksul tutvustatakse leivategemise kombeid, korraldatakse üritusi ja mõtestatakse leiva tähtsust meie kultuuris ja igapäevaelus. Leivanädal kulmineerub alati lõikuspühaga, mis sümboliseerib tänu andmist saagile ja toidule ning meenutab meie sidet põldude ja rahvapärandiga.
Hiiumaa Köök ja Pagar kutsub igal aastal leivanädala raames omale külla Hiiumaa koolide neljandate klasside õpilased, kellele teeme tootmises ringkäigu, et näidata kuidas eirnevad pagari ja kulinaariatooted valmivad ning seejärel mekutatakse erinevaid leibasid, räägitakse viljadest ja leivateost.
Neljandaid klasse ootame omale külla 6.-17. oktoober 2025 või kokkuleppel muul ajal.