2. oktoobri hommikuses karguses astusin koos Eesti Leivaliidu juhi Uno Kaldmäe ja Pagaripoiste juhi Meelis Pärnaga uhkel sammul sisse Kadrioru lossi. Uno hoidmas enda käes korvi, kus auhokal Hiiumaa pagarite poolt küpsetatud ja kaunistatud väga uhke Bruno leib. Süda puperdas kergelt sees. Sammume teisele korrusele mõõda vaipkattega põrandat ja jõuame vastuvõtu ruumi. Ootame hetke ja uksest astub sisse Eesti Vabariigi President Alar Karis. Tervitame ja hetkega läheb õhkkond vabamaks. Uno teeb jutuotsa lahti ja annab kinkekorvi Presidenile üle. Lausub, et leiva toomise traditsioon Presidenile on kestnud juba 27 aastat ning peagi tuleb juubel. President võtab kinkekorvi vastu ja on tänulik kingituse üle. Räägime veel põllumajandusest ja leivaküpsetamise jätkusuutlikusest. Ka sellest, kuidas meedia on mõjutanud pagaritoodete müüki. Seejärel võtame end lipu alla ilusasse rivvi ja teeme mälestuseks ühispildi.
Suur-suur au, et sel aastal sai kingituseks viidud just meie pagarikojas küpsetatud leib. Bruno leib sai valituks seepärast,e t möödunud aastal meenutas President leiba viies oma mälestusi kunagisest Borodino leivast. Meie Bruno leib on sellele maitselt sarnane, sest mõlemas leivas on kasutatud koriandrit. Bruno leiba on toodetud Hiiumaal ca 10 aastat ning selle autor on Lii Ula.