Hiiumaa Köök ja Pagar pagaritööstus kolis täna 7 aastat tagasi uutesse ruumidesse.
7 aastaga on ettevõttes küpsetatud 1,8 miljonit pätsi leiba, 1,5 miljonit pätsi saia ja 1,15 miljonit kilogrammi kondiitritooteid.
Värsked pagaritooted väljuvad meie tootmisest seitsmel päeval nädalas ja mandrile saadame kaubakoorma kuuel päeval nädalas, kus Hiiumaa Köök ja Pagar tooted on müügil enam kui 150 kaupluses üle-Eesti. Oleme südamest tänulikud kõikidele meie töötajatele , kes on meie suurim väärtus! Kokku töötab ettevõttes 54 inimest, sealhulgas pagaris 28. Suur osa meist on siin töötanud 10 ja enam aastat.
Selle eest, et me saame täna, aastal 2024, Hiiumaal küpsetada ja süüa meie oma leiba oleme tänulikud kahele mehele!
Ivo Einmaa tõi 90-ndate aastate alguses Hiiumaa Köök ja Pagar tootmisesse Hiiumaa talust pärit Hiiumaa leiva retsepti. Hiiumaa leib on naturaalse juuretisega kääritatud rukkileib ja on tänaseni kogu ettevõtte alustala.
Indrek Laaniste tuli pagarihoone rekonstrueerimisprojekti projektijuhiks tööle 2015 aasta kevadel. Just Indreku eestvedamisel toimus uue pagarihoone projekteerimine, ehitamine ja seadmetega sisustamine. Täna töötab Indrek Hiiumaa Köök ja Pagar arendusjuht-tehnoloogina.SUUR-SUUR AITÄH!
2019 aastal paigaldasime Hiiumaa Köök ja Pagar tootmishoone ette Hiiumaa toidu ausamba, näitamaks ettevõtte soovi, et ka 100 aasta pärast on saarel toidutootmine ja väikesed hiidlased kasvavad suureks ja tugevaks kodusaarel küpsetatud leivaga.
Fotodel Ivo Einmaa ja Kaja Antons Hiiumaa Saatkonnas Telliskivis ja Indrek Laaniste töötamas uue leivamaja projekti kallal.