06.-07.juulil toimus Tallinna lauluväljakul XXVII laulupidu “Minu arm”, mille raames avati Mere väravate lähistel Eesti toidu ala. Laulupeo külalised said alal osa toiduvaldkonna katusorganisatsioonide pakutavast, inspiratsiooni puhkuse veetmiseks kodumaal ning erinevate toidutootjate toodangust. Muuhulgas oli kohal ka Hiiumaa esindus, kes sai võimaluse omi tooteid pakkuda seoses esimeseks toidupiirkonnaks olemisega 2016.aastal.
Hiiumaad olid laulupeol esindamas Hiiumaa Köök ja Pagar, Hiidlaste Koostöökogu, Hiiu Kala, Hiiumaa Arenduskeskus, Vaba Aed, Hiiu Gourmet, Hõbekala, Hiiumaa Turismiliit, Pähkli talu, Lepaniidi talu ja Õie Laksberg, lisaks olid esindatud mitmete kodusaare tegijate tooted.
Keedukartuli ja mandilagaga maitses Hiiumaa sült ülihästi ning sai ohtralt kiita kõikidelt, kes olid ehedaid maitseid otsima tulnud ning mitmes marinaadis kodusaare räimede ja hiiuviiuli maitse jäi meelde veel pikaks ajaks. Hiiumaa Köök ja Pagar magustoidud pakkusid nii traditsioonilisi kui ka uusi maitseid ning julgemad proovisid Kala ja Võrk kalašokolaadi.
Meeleolukal nädalalõpul koguti kamaluga emotsioone ning talletati mõtteid edaspidiseks, et hiiumaine toit jõuaks võimalikult paljude soovijateni ka teistpool sinist vett.