Peale uue pagarikoja avamist 2017. aastal on Hiiumaa Köök ja Pagar igal aastal valmistatud vastlakuklite kogust mõne või mõnekümne protsendi võrra kasvatanud ning varasemat rekordit ületanud. Kolme aastaga on Hiiumaa Köök ja Pagar pagarikojas valmistatud vastlakuklite kogus suurenenud enam kui kaks korda.
Tänavu valmistatud 45 000 vastlakuklit on läbi aegade suurim tulemus, mille saavutamisel mängisid suurt rolli nii toote naturaalsus ja kvaliteet, eelmisel aastal välja töötatud pakendid kui ka kuu aega kestnud lumine talveilm.
Rekordi valem
Hiiumaa Köök ja Pagar vastlakuklid on valmistatud naturaalse vahukoorega, mis mängib olulist rolli nii toote maitses, välimuses kui värskuses.
Mullu esmakordselt kasutusele võetud pakendid on turul ainulaadsed ja mugavad kasutada ning toonud ka klientidelt palju positiivset vastukaja. Sobivat vastlakuklite pakendit otsiti aastaid ning lõpuks koostöös disainerite ja pakenditootjaga leitud lahendust võib pidada uhkusega parimaks.
Kui mullu tuli vastlaliugu võimaldav lumekiht maha vaid vastlapäevaks, siis tänavu on kõik talvesõbrad saanud lumes lustida juba kuu aega ning sama kaua on ka naturaalse vahukoorega kukleid kodusaare pagarikojas valmistatud ja müüdud.
Viiekordne kasv mandrilt
Kolmandiku kogu tänavusest Hiiumaa Köök ja Pagar vastlakuklikogusest sõid ära hiidlased. Kui koguarvuna kodusaarele jäetud kuklikogus on võrreldavas suurusjärgus eelmiste aastate kogustega, siis kuklite valmistamisel sündinud rekordarv ja märkimisväärne kasvuprotsent tuli eelkõige Mandri-Eestist, kus on kolme aasta tagusega võrreldes saavutatud viiekordne müügikasv ning suure kaarega möödutud Hiiumaal söödud vastlakukli kogustest. Hiiumaal valminud vastlakuklid leidsid omale palju uusi sõpru tänu Coop Maksimarketitele ja Coop Konsumitele ning Prismadele üle kogu Eesti.
Kõikide rõõmuks jätkub maitsvate ja värskete Hiiumaa Köök ja Pagar vastlakuklite valmistamine kuni veebruarikuu lõpuni.